Zeytindostu Derneği 2. Zeytinyağı Partisi ile Bahara Merhaba Dedi

Zeytindostu Derneği, yoğun ilgi üzerine bu kez bahara merhaba demek üzere 2.Zeytinyağı Partisi’ni düzenledi.
3 Mart 2015 Salı akşamı saat 19’da Alsancak’taki Venedik Pizza’da gerçekleştirilen etkinliğe seçkin davetlilerden oluşan bir grup katıldı. Bu davetlilerin tamamı zeytinyağı tüketicisi ve birçoğu da ilk kez zeytinyağının tadımını yaptı.
Ayrı bir salonda kapalı olarak gerçekleştirilen etkinlikte Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkanı Dr. Dilşen Oktay katılımcılara zeytinyağı tadımı konusunda bilgiler verdi ve tadımları yaptırdı. Ayrıca katılımcılara zeytinyağı ve tadımı konuları hakkında bir bilgilendirme dosyası verildi.
Zeytinyağı Partisi’nde ilk önce konuklara Ege Bölgesi’nin farklı bölgelerinden Ayvalık ve Memecik çeşidi zeytinlerden üretilmiş natürel sızma zeytinyağları tattırıldı. Sonra da değerlendirmeleri istendi. Ayvalık cinsi zeytinlerden Burhaniye’de üretilmiş natürel sızma zeytinyağı katılımcıların çoğu tarafından taze kesilmiş ot, çimen kokuları yanında yumuşak ve dengeli olarak değerlendirilirken; Memecik cinsinden üretilen Aydın, Kemalpaşa ve Bodrum’dan gelen natürel sızma zeytinyağları da çağla badem, domates, tere, roka kokuları yanında yoğun ve yakıcı olarak değerlendirildi. Katılımcılar kusursuz yağlarda bulunan acılık ve yakıcılık özelliklerinin antioksidan içeriğiyle bağlantılı olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdılar.
Ardından da tadılan kaliteli ve kusursuz zeytinyağlarından hazırlanmış tabaklar konukların beğenisine sunuldu. İlk olarak manda mozzarella peyniri, roka ve çeri domateslerden hazırlanmış tabağın üzerine Kuzey Ege’de üretilmiş natürel sızma zeytinyağı gezdirildi. Daha sonra füme peynirle hazırlanmış pizza sunuldu.
Gecenin sürprizi ise şef Melodi Sezener tarafından hazırlanan ve üzerine natürel sızma zeytinyağı ve fesleğen ile servis edilen zeytinyağlı çikolatalı mus idi. İlk kez böyle bir tatlı yediklerini ifade eden katılımcılar zeytinyağlı çikolatalı musu çok beğendiklerini belirttiler.
Yemeğin sonunda yapılan çekilişte beş katılımcıya Burhaniye’de üretilen zeytinyağı, zeytinyağı sabunu, Zeytindostu Derneği üretici ve tüketici takvimleri ile Zeytindostu Derneği’nin Z&Z dergisi hediye edildi.
Etkinlik için Güzelbahçe’den gelen mimar Şenol Kaytan eşi ve kızıyla birlikte çok hoş bir akşam geçirdiklerini, farklı zeytinyağlarını tatmaktan memnun olduklarını ve bu tarz etkinliklerin devamını beklediklerini belirtti.
Etkinliğe katılan ünlü Dr. Mesut Caner Yusufoğlu da zeytinyağının tadımının çok ilgisini çektiğini, antioksidan özelliğinin acılık ve yakıcılık gibi hisler uyandırmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi. Zeytinyağını tıraş sonrası yüzüne sürdüğünü ifade eden ünlü doktor; bundan sonra da hastalarına, önceden olduğu gibi natürel sızma zeytinyağı yemelerini tavsiye edeceğini sözlerine ekledi.
Sıcak bir ortamda ve keyifli vakit geçirdiklerini belirten katılımcılar etkinlikten memnun ayrıldılar.
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı: Zeytinyağı Partisine devam edeceklerini söyledi.

IMG_0997 (1)IMG_1011IMG_1018