ZEYTİNİN OKUMUŞ HALİ

“Zeytinde geleceğimiz bu çocuklar”  başlıklı Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında kurulan “Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim ve Uygulama Tesisi”  19 Şubat’ta T.C. Balıkesir Üniversitesi Edremit MYO’da Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abidin Tatlı, Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hüseyin Bozkurt ve Sayın İbrahim Tuna,  Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve T.C. Balıkesir Üniversitesi Edremit MYO Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Bölümü Öğrt. Gör. Sayın Mücahit Kıvrak Zeytindostu Derneği Eski Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Alhat  ve birçok değerli isim eşliğinde açıldı.

Toplantıda ilk olarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilen “Zeytincilikte Geleceğimiz Bu Çocuklar” adlı proje kapsamında hayata geçen “Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi Eğitim Uygulama Tesisinin” tanıtımı yapıldı. Programda ayrıca başta Edremit olmak üzere bölgenin zeytincilik alanında mevcut imkânlarının daha verimli kullanılması için hazırlanan proje kapsamındaki eğitimlerde başarılı olan öğrencilere ve Edremit Meslek Yüksekokulu bünyesindeki “Zeytinyağı Makineleri” kursunu tamamlayan katılımcılara sertifikaları verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban, inançla çıktıkları yolda zor görünen birçok hususta, kararlılıkları ve azimleri sayesinde engellerin hepsini aştıklarını dile getirdi. Proje başlangıcında zeytincilik alanında ortaya konan problemlere çözüm olacağına inandıkları tesisin, Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Bölümü öğrencilerine büyük yararlar sağlayacağını, piyasanın ara elemanda ihtiyaç duyduğu nitelik ve bilimsel bilgi birikimini kazandıracağını söyleyen İlban, farklı alanlarda aynı yöntemlerle yeni çözüm önerilerinin ortaya konması ve projelerin gerçekleştirilmesinde yeterli portföye sahip olduklarını sözlerine ekledi.

Törende son konuşmayı yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir ise, zeytinciliğin üretiminin geçmişten günümüze seyrini özetleyerek, zeytinin kutsal meyve olduğunu, özellikle endüstriyel kullanımında görev alacak öğrencilerin daha nitelikli yetişmesinin önemine vurgu yaptı. 1975’ten günümüze 75 milyondan 200 milyona çıkan ağaç sayısı ile zeytincilik alanında büyük bir üretici olduğumuzu vurgulayan Rektör Özdemir, bu konuda yapılacak çalışmaların üniversitemizce desteklenmesine devam edileceğini dile getirdi.

Tesisin sektörümüze hayırlı olmasını dileriz.

 

DSC_4211

DSC_4353