Geleceğin turizmcilerine zeytinyağı tadım eğitimi verildi

Zeytindostu Derneği zeytinyağı bilincini artırma amacıyla gerçekleştirdiği eğitimleri ara vermeksizin sürdürüyor. Farklı alanlarda partner kurumlarla işbirliğine giden Dernek, bu kez Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği ile birlikte turizm ve otelcilik öğrencilerine zeytinyağı tadım eğitimi verdi.

Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş, Denetim Kurulu Üyesi Funda Karaltı ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay’ın organizasyonuyla gerçekleşen tadım eğitimini Zeytindostu Derneği YK Üyesi ve Tadım Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Birsen Pehlivan verirken, etkinliğe katılımın yüksek olduğu gözlendi. Önemli bir turizm argümanı olan ve gastroturizm başlığı altında değerlendirilen zeytinyağı konusunda ileride kritik konumda bulunmaya aday 60 turizm öğrencisinin katıldığı eğitim iki oturumda gerçekleştirildi.
Zeytinyağının duyusal özelliklerinin ayırt edici özellikleriyle birlikte uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimin ardından öğrenciler ve öğretmenlerinin sorularını yanıtlayan Pehlivan, aşçıların hangi kalitede zeytinyağını tercih etmelerine varıncaya kadar pek çok konuya açıklık getirdi.
Her iki derneğin yöneticileri de gerçekleştirilen tadım eğitiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek kurumlar arasındaki işbirliğini artırma konusunda görüş birliğine vardılar. Her iki dernek ilerleyen süreçte farklı okullarda da benzer eğitimleri gerçekleştirme kararı aldılar.

Birsenn

biren 3

Birsen 2

Birsen 4

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir