Teşekkürler ve Başarılar

Değerli Zeytindostları,
Bu yıl düzenlemiş olduğumuz yarışmaların başvuruları sona ermiştir. Yoğun ilgi gösteren tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimi sunar, önümüzde ki süreçte başarılar dilerim. Çok yakında detaylı olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır. Bu süreçte hiçbir şekilde katkı ve emeğini  esirgemeyen Kalite Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı, Hüseyin Bozkurt’a, Tadım Eğitimleri Koordinatörü Yönetim Kurulu üyesi Birsen Pehlivan’a ve tüm düzenleme kurulu üyelerine; 3. Fotoğraf Yarışması sekreteri Dilşen Oktay’a ve seçici kurul üyelerine; 3. Slogan  Yarışması koordinatörü Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çetin’e ve seçici kurul üyelerine, 1. Zeytin Edebiyatı Yarışması düzenleme kurulu başkanı Atilla Totoş’a, ve  düzenleme kurulu üyelerine ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma, özverili çalışmalarından dolayı dernek Müdiresi Berrin Türkyılmaz’a teşekkür ederim.
Bir sonra ki yarışmaların ilgisinin ve başarısının daha fazla olması dileklerimle.
Abidin TATLI
Zeytindostu Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Tadım Eğitimleri Bu Sefer İstanbul’da Yapıldı

Zeytindostu Derneği ülke genelinde zeytinyağı bilincinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Dernek bu kapsamda İstanbul’da 19 Ocak 2016 da Esra Eren, Delice Bye işbirliği, 20 Şubat 2016 Seray Ençetin, Olivola Gıda işbirliği ile eğitimler düzenledi.  Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tadım Eğitimi Koordinatörü Gıda Yüksek Müh. Birsen CAN PEHLİVAN’ın ve Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi,Tadım Uzmanı Hüseyin BOZKURT’un verdiği eğitimde zeytinyağının duyusal özellikleri katılımcılara uygulamalı olarak anlatılırken, zeytinyağı üzerine söyleşiler de gerçekleştirildi. İki eğitimde sabah teknik bilgiler aktarılırken, öğleden sonra ki oturumda katılımcılara farklı yağlar tattırıldı. Katılımcılara eğitim sonunda sertifikaları dağıtıldı. Zeytindostu Derneği’nin verdiği eğitimlerin koordinasyonlarından sorumlu olan Pehlivan, dernek olarak bu eğitimleri belli bir plan ve takvim dahilinde verdiklerini, ancak ilgi üzerine firmaların ve çeşitli grupların kendilerine ulaşarak eğitim alma talebinde bulunduklarını belirtti. Pehlivan eğitimlerin ülkemizde zeytinyağının tüketiciler tarafından benimsenmesinin, bu konudaki bilincin artmasından geçtiğini de sözlerine ekledi.
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sektörde ki üreticiye ve tüketiciye yönelik problemlerin ancak eğitimle düzeleceğini Zeytindostu olarak da bu eğitimlere hız kesmeden devam edeceklerini, kaydetti.
Değerli köşe yazarımız Yonca TOKBAŞ’ın kaleminden eğitime ilişkin köşe yazısına ulaşmak için tıklayınız.
http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/yonca-tokbas-4yaprakliyonca_232/yasamak-sakaya-gelmez_40058161

12733404_537758356398092_6184759606370034446_n12705782_537758173064777_5195468310894167990_n1661644_537758566398071_956285300191611362_n6785_537758289731432_2888710994686846841_n12715224_10153844781873400_8848354847080148586_n12742758_10153844781473400_9079523102023027902_n

ZEYTİNYAĞININ OSKARLARLARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

ZEYTİNYAĞININ OSKARLARI SAHİPLERİNİ ARIYOR
Zeytindostu Derneği 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı yarışmasında geri sayım başladı. Sağlıklı beslenmenin en önemli simgesi zeytin ve zeytinyağına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen yarışmada son başvuru tarihi 25 Şubat olarak belirlendi. Kalite yarışmasının yanısıra eşzamanlı olarak gerçekleştirilen Zeytindostu Derneği 3. Fotoğraf, 3. Slogan, 1. Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı yarışmalarının da ödül töreni 2 Nisan’da Burhaniye’de yapılacak. Dernek Başkanı Abidin Tatlı, “Kalitesine güvenen her marka davetli” dedi.
Zeytindostu Derneği’nin, Burhaniye Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlediği 9. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması’na başvuru sürecinde sona geliniyor. Zeytinyağı markalarının kalitelerine referans olarak gösterdiği yarışmaya başvurular, 25 Şubat 2016’ya kadar, Zeytindostu Dernek merkezine yapılabilecek.
Düzenleme Kurulu Başkanlığını Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bozkurt’un yaptığı yarışmada şartname gereğince, kalitesi dikkate alınarak duyusal ve kimyasal analiz sonuçlarına göre kusursuz numuneler altın, gümüş, bronz şeklinde ödüllendirilecek.  Zeytinyağının Oskarları olarak nitelenen yarışma sonunda kalitesi tescillenen markalar, ilerleyen günlerde yeri ve tarihi duyurulacak gecede ödüllerini alacaklar.
TİTİZ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Temel kalite ve saflık analizleri alanlarında akredite olan Aydın Ticaret Borsası Laboratuarı’nda analizleri yapılan numuneler, kimyasal analizlerde başarılı olmaları halinde duyusal analize tabi tutulacaklar.
ZEYTİN KONULU 4 YARIŞMA
9. Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasıyla eşzamanlı gerçekleştirilen Zeytindostu Derneği 3. Fotoğraf, 3. Slogan, 1. Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı yarışmalarının da ödül töreni 2 Nisan’da Burhaniye’de yapılacak.
“REFERANS OLDUK”
Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Yarışması’nın kalitesini tescilletmek isteyen markalar için bir fırsat olduğunu dile getirenZeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, kalitesine güvenen tüm zeytinyağı firmalarını yarışmaya katılmaya çağırdı. İlk yarışmadan bugüne kadar hem coğrafi anlamda hem de nicelik açısından katılımın arttığını vurgulayan Tatlı, “Bu yarışmadan ödül alan markalarımızın hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaptıkları pazarlama faaliyetlerinde ve tanıtımlarda Zeytindostu Derneği’nin yarışmasından kalite ödüllü olduklarını referans olarak kullandıklarına şahit oluyoruz. Bu hem numune alma, hem değerlendirme hem de bandrol verme süreçlerinde titiz ve akredite kurumlarla yaptığımız ciddi çalışmanın sonucunda gelen bir başarıdır. Ülkemizde kuzeyden, güneye, batıdan doğuya kadar çok kaliteli zeytinyağları üretiliyor. Önceki yıllarda ödüllerin dağılımına baktığımızda zaten bölgesel bir çeşitlilik kendini gösteriyor” diye konuştu.
Yarışma ile detaylı bilgiye ve yarışma şartnamesine 0232 422 01 02 nolu telefondan ve  zeytindostu.org.tr web sitesinden ulaşmak mümkün…

Adsız

Terörü Lanetliyoruz

Değerli Zeytindostları,
Dün akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarını taşıyan servis araçlarına yönelik terörist saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır ve metanet diliyoruz
Aziz milletimizin ve bütün insanlık ailesinin başı sağ olsun.
Bu menfur saldırıyı istismar ederek provokasyona yeltenecek şer odaklarına karşı yüce milletimizin engin ferasetine ve sağduyusuna güveniyoruz.
Aziz milletimize sabır, vakar ve metanet dileriz.
Zeytindostu Derneği
Yönetim Kurulu A.
Abidin TATLI

Geri Sayım Başladı! Son 9 Gün!

OBJEKTİFİNE, MESAJINA, KALEMİNE VE KALİTESİNE GÜVENEN HERKES DAVETLİ
Son başvuru 25 Şubat’ta
Zeytin ve zeytinyağı sektörünün en etkin sivil toplum örgütlerinden olan Zeytindostu Derneği daha önce duyurusunu yaptığı dört eş zamanlı yarışmaya son başvuru tarihinin 25 Şubat 2016 olduğunu duyurdu. Bugüne kadar yoğun ilgi olan Zeytindostu Derneği 3. Fotoğraf, 3. Slogan, 1. Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı ve 9. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı yarışmalarının ödül töreni 2 Nisan’da Burhaniye’de yapılacak.
Zeytindostu Derneği, sağlıklı beslenmenin en önemli simgesi zeytin ve zeytinyağına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği 3. Fotoğraf Yarışması, 3. Slogan Yarışması, 1. Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın başvuru süresinin 25 Şubat 2016 tarihinde sona ereceğini duyurarak, ilgilenen herkesi yarışmalara katılmaya davet etti.
FOTOĞRAF YARIŞMASI HERKESE AÇIK
Fotoğraf yarışmasının amatör ya da profesyonel, objektifine güvenen herkese açık olduğunu kaydeden Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, “Böyle bir hazineyi sosyal etkinliklerle yeniden gündeme getiren Zeytindostu Derneği bu yıl ‘zeytin, zeytinyağı ve zeytin ürünleri’ konulu 2. fotoğraf yarışmasını düzenliyor. Yarışma zeytin, zeytinyağı ve zeytin ürünlerini ayrıca antik çağlardan günümüze gelen bu köklü kültürü objektifinden bakarak yorumlamayı arzulayan her fotoğraf sanatçısının katılımına açıktır. Derneğin amacı zeytin, zeytinyağı ve zeytin ürünleri konusunun fotoğraf sanatı ile ele alınarak zeytin ve zeytinyağı üretiminde önemli bir yere sahip olan ülkemizin bu anlamda ulusal ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunmaktır” diye konuştu.
ZEYTİNYAĞININ OSKARLARI
Sektörde geleneksel hale gelen ve “Zeytinyağının Oskarları” olarak nitelenen Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın ise, kusursuz ve kaliteli zeytinyağı üreten firmaları desteklemeyi amaçladığını dile getiren Tatlı, yarışma sonunda şartname uyarınca yöre ve zeytin çeşidi dikkate alınarak duyusal ve kimyasal analiz sonuçlarına göre kusursuz numunelerin altın, gümüş, bronz şeklinde ödüllendirileceğini söyledi.
MESAJINI VER
Zeytinyağının en büyük eksikliğinin tanıtım eksiği olduğunu vurgulayan Abidin Tatlı, bu alandaki boşluğa dikkat çekmek adına zeytinyağının ülkemiz genelinde daha çok ve de daha kolay tanıtılabilmesi amacıyla “Slogan Yarışması” düzenlemeye karar verdiklerini söyledi. Tatlı, “Zeytinyağının en büyük talihsizliği tanıtım ve de kullanım eksikliğidir. Bu yarışma ile nihai tüketiciye çabuk ve etkili ulaşacağımız inancındayız. Sloganların kısa ama kesin etkisinden faydalanarak tüketicide daha kalıcı farkındalık oluşturabileceğimizi düşünüyoruz. Tüketiciyi bilinçlendirmek, zeytinyağını ve faydalarını gündemde tutmak için düzenlenen ‘’Slogan Yarışması’’ sonrasında dereceye girecek eserler, tüm ulusal medyaya dağıtılacak, odalar, kooperatifler ve de sektörlerle paylaşılacaktır. Bu sloganların kullanılmalarını sağlayarak, Türk kamuoyuna zeytinyağı tanıtımı için akılda kalıcı mesajlar iletmiş olacağız” şeklinde konuştu.
KALEMİNİ OYNAT
Abidin Tatlı, zeytinin tarihinin topraklarımızdan doğduğunun bilgisi ışığında Zeytindostu Derneği olarak bu yıl ilk kez “Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı Şiir ve Öykü Yarışması” nı düzenliyoruz, dedi. “Tarihi, günümüzden 8000 yıl öncesine dayanan zeytin birçok efsanenin de kaynağı olmuştur. Nuh Peygamber’den, Antik Yunan’a, Mısırlılardan, Romalılara kadar tarihin her aşamasında zeytin ağacından ve zeytinyağının yararlarından söz edilmektedir.
Ege Denizi’nin Santorini Adası’nda yapılan arkeolojik kazılarda çıkan zeytin çekirdeği ve zeytin yaprağı fosillerinin M.Ö. 3700 yılına ait olduğu bilim adamları tarafından tespit edildi. Fakat ilk zeytin ağacının nerede ve kimler tarafından ehlileştirildiği bilinmemektedir. Zira günümüzdeki zeytin ağaçları yabani ağaçların aşılanarak ehlileştirilmiş, bol ürün veren şeklidir.
Zeytin yetiştiriciliği, ilk kez M.Ö. 4000 yıllarında Anadolu’da başlamış, buradan Akdeniz’in diğer ülkelerine yayılmıştır.” olarak kaydetti.
ÖDÜLLER BURHANİYE’DE SAHİPLERİNİ BULACAK
Yarışmaya katılım için broşür, şartname ve katılım formuna www.zeytindostu.org.tr. adresinden ulaşılabiliniyor. Yarışmaya son katılım tarihi 25 Şubat 2016 tarihi olup sonuçlar 2 Nisan 2016 tarihinde www.zeytindostu.org.tr adresinden ve medyadan açıklanacak. Düzenlenen yarışmalara ve ödül törenine katılmak isteyen katılımcı kişi ve firmaların 25.02.2016’e kadar başvuru yapmaları isteniyor.
5. Geleneksel Zeytindostu Yemeği ve ödül töreni 2 Nisan 2016 Burhaniye Ahmet Akın Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
http://zeytindostu.org.tr/kulturumuzde-zeytin-edebiyati9
9