Tadım Eğitimleri Bu Sefer İstanbul’da Yapıldı

Zeytindostu Derneği ülke genelinde zeytinyağı bilincinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Dernek bu kapsamda İstanbul’da 19 Ocak 2016 da Esra Eren, Delice Bye işbirliği, 20 Şubat 2016 Seray Ençetin, Olivola Gıda işbirliği ile eğitimler düzenledi.  Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tadım Eğitimi Koordinatörü Gıda Yüksek Müh. Birsen CAN PEHLİVAN’ın ve Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi,Tadım Uzmanı Hüseyin BOZKURT’un verdiği eğitimde zeytinyağının duyusal özellikleri katılımcılara uygulamalı olarak anlatılırken, zeytinyağı üzerine söyleşiler de gerçekleştirildi. İki eğitimde sabah teknik bilgiler aktarılırken, öğleden sonra ki oturumda katılımcılara farklı yağlar tattırıldı. Katılımcılara eğitim sonunda sertifikaları dağıtıldı. Zeytindostu Derneği’nin verdiği eğitimlerin koordinasyonlarından sorumlu olan Pehlivan, dernek olarak bu eğitimleri belli bir plan ve takvim dahilinde verdiklerini, ancak ilgi üzerine firmaların ve çeşitli grupların kendilerine ulaşarak eğitim alma talebinde bulunduklarını belirtti. Pehlivan eğitimlerin ülkemizde zeytinyağının tüketiciler tarafından benimsenmesinin, bu konudaki bilincin artmasından geçtiğini de sözlerine ekledi.
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, eğitimlerde emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek sektörde ki üreticiye ve tüketiciye yönelik problemlerin ancak eğitimle düzeleceğini Zeytindostu olarak da bu eğitimlere hız kesmeden devam edeceklerini, kaydetti.
Değerli köşe yazarımız Yonca TOKBAŞ’ın kaleminden eğitime ilişkin köşe yazısına ulaşmak için tıklayınız.
http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/yonca-tokbas-4yaprakliyonca_232/yasamak-sakaya-gelmez_40058161

12733404_537758356398092_6184759606370034446_n12705782_537758173064777_5195468310894167990_n1661644_537758566398071_956285300191611362_n6785_537758289731432_2888710994686846841_n12715224_10153844781873400_8848354847080148586_n12742758_10153844781473400_9079523102023027902_n