ZEYTİNYAĞI FARKINDALIK VE TADIM EĞİTİMİ

Değerli Zeytindostu ;
 
Zeytin meyvesi diğer bitkisel yağlardan yani tohum yağlarından farklı olarak minör bileşenler içermektedir. Sağlık bileşenleri
 
olarak da adlandırılan bu minör bileşenler aynı zamanda zeytin meyvesine ve zeytinyağına aroma ve lezzet (meyvemsilik, acılık ve yakıcılık) verir. Ancak bu sağlık bileşenleri bahçeden-sofraya yapılan hatalarla azalır ve hatta yok olur.
 
Zeytincilik sektöründe yaşanan kalite sorununu çözebilmek, iç tüketimi arttırabilmek ve tüketicilerin bilinçli tercih yapabilmesini sağlamak için zeytinyağının duyusal kriterlerinin tespit edilebilmesi önemlidir. Bu amaçla zaman zaman Zeytindostu panel uzmanları tarafından Zeytinyağı Farkındalık ve Tadım Eğitimleri düzenlenmektedir.
 
Bu kapsamda Ankara’da düzenlenecek olan eğitim çıktıları şöyle olacaktır;
 
“Kusursuz zeytinyağı nasıl üretilir, muhafaza edilir?”
 
“Doğru zeytinyağını nasıl ayırt edebiliriz ve nasıl tüketmeliyiz?”
 
“Zeytinyağının sağlık değeri nedir?”
 
“Zeytinyağı tadımı nasıl yapılır, kusurları/olumlu özellikleri nelerdir”
 
Dernek tarafından 14.03.2020‘ de düzenlenecek olan bu eğitim Uzman Eğitmenlerce yapılacak ve eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.