İstanbul Zeytinyağı Tadım Eğitimi

Zeytindostu Derneği olarak sektörün yaşadığı kalite sorununu çözebilmek, iç tüketimi arttırabilmek ve tüketicilerin aldatılmasını önlemek için duyusal kriterler konusunda bilinçlenmenin hayati önem taşıdığını biliyoruz. Bu bilinç ile 20 Şubat 2016’da İstanbul’da Olivola Gıda İş birliği ile tadım eğitimi düzenledik. Tadım eğitimleri tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlayacak, üreticinin kaliteli zeytinyağına giden yolda dikkat etmesi gereken konulara değinecektir. Eğitim koordinatörlüğü Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Tadım Uzmanı, Gıda Yüksek Mühendisi Birsen Pehlivan  tarafından yapılacak ve eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.

Katılım sınırlı, dernek üyelerine ücretsizdir.
Dernek üyesi olmayan katılımcılar için ücret: 120 TL
Rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz.
Zeytindostu Derneği
Tel. 0232 422 01 02

Eğitim yeri: Olivola Olive Oil Cave & Cafe
Dikilitaş Mahallesi Leylak Sokak No:3/C Beşiktaş İstanbul

Eğitimciler:
Mücahit KIVRAK       Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Balıkesir Meslek Yüksek Okulu Öğr. Görevlisi
İbrahim TUNA              Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi. Tuna Zeytinyağları

Eğitim Programı:
9.30 – 10.15    Zeytini Tanıyalım
10.15 – 11.00  Zeytinyağında duyusal kriterler
11.00 – 11.45  Zeytinyağı Tadımı
11.45 – 12.30  Öğle Arası
12.45 – 13.30  Zeytinyağının Stoklanması ve Ambalajlanması
13.30 – 13.45  Ara
13.45 – 14.45  Zeytinyağı Tadımı
14.45 – 16.00 Zeytinyağı Tadımı