Gazeteciler Kaliteli Zeytinyağının Şifrelerini Çözdü

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ve Zeytindostu Derneği işbirliğinde “Zeytinyağı Tadım Eğitimi” düzenlendi. Eğitimde, basın mensupları kaliteli zeytinyağında bulunması gereken ve bulunmaması gereken özellikler hakkında bilgilendi.
Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen “Zeytinyağı Tadım Eğitimi”nde; Zeytindostu Derneği Tadım
Eğitimleri Koordinatörü Birsen Pehlivan, Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Tadım Panelisti Atilla
Totoş, Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bozkurt ve Zeytindostu Derneği Denetim
Kurulu Üyesi ve Tadım Panelisti Müge Nebioğlu basın mensuplarına eğitim verdi.
Gazetecilerin yaptıkları haberlerle kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getirdiğine işaret eden
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, basın
çalışanlarıyla benzer işbirliklerini sürdürmek istediklerini kaydetti. Türkiye’nin 2012/13 sezonunda 28 bin tonu kutulu 92 bin ton, 2013/14 sezonunda 22 bin tonu kutulu 24 bin ton, 2014/15 sezonunda ise 12 bin ton’u kutulu 14 bin ton zeytinyağı ihraç ettiğini anlatan Renklidağ, “Bu yıl Türkiye’de zeytinyağı fiyatlarının yüksekliğinden dolayı ihracatımız 5 bin tonu geçmez. Türkiye, zeytinyağında kapalı bir ekonomi konumunda. Türk ihracatçısı son yıllarda pazarlarını kaybediyor. Türkiye’de 4 sene sonra 400 bin ton zeytinyağı 800 bin ton yemeklik zeytin olacak. Bu şartlarda 2023 ihracat hedeflerinden hızla uzaklaşıyoruz” dedi.
Eğitime katılan basın mensupları sertifikalarını Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim
Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ’ın elinden aldı. Zeytindostu Derneği Tadım Eğitimleri Koordinatörü Birsen Pehlivan, zeytinyağının taze kesilmiş çim gibi kokması gerektiğini, zeytinyağının olumlu özelliklerinin meyvemsilik, acılık ve yakıcılık olduğunu, kusursuz zeytinyağının kusursuz zeytinden olduğunu kaydetti. Pehlivan, zeytinyağında kusurları ise, Kızışma/çamurumsu tortu, küflü/rutubetli/topraksı yapı, şarabımsı/sirkemsi/asidik- ekşimsi/don vuruğu ve ransid olarak özetledi.
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, gezetecilere yönelik yapılan bu eğitimden çok memnun olduğunu belirtti. Destekleyen ve ilgi gösteren tüm kuruluşlara, katılımcılara teşekkürlerini sunarak eğitimlere devam edileceğini açıkladı.

TADIM21TADIM29TADIM2TADIM3TADIM4TADIM5TADIM6TADIM7 TADIM8TADIM9TADIM10 TADIM11TADIM12 TADIM13TADIM14 TADIM15TADIM16 TADIM17TADIM18TADIM19TADIM20TADIM23 TADIM24 TADIM25TADIM26TADIM27 TADIM28TADIM30 TADIM31