FÜGEN DURLU ÖZKAYA

Yönetim Kurulu Başkanı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü, Gıda Mikrobiyolojisi bilim dalında 2001 yılında doktora öğrenimini tamamladı. 2010 yılında Gıda Bilimleri ve Mühendisliği bilim alanında doçent unvanı aldı. 2010-2016 yılları arasında Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde görev yaptı. 2016 yılında Profesör ünvanını aldı. 2018 yılından bu yana Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde görev yapmaktadır.

Zeytin, zeytinyağı konularına ilişkin pek çok ulusal, uluslararası makale ve kitap bölümü hazırlamıştır. Bölüm başkanlığı ve Türk Mutfağı Uygulama Araştırma Merkezi Müdürlüğü idari görevlerinin yanı sıra 2018-2021 yılları arasında Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır. Zeytindostu Derneği Ankara Paneli Kurucu Panel Lideri, İzmir Panel Üyesidir.