Sevgili Zeytindostları,

Dün 12 Haziran 2017′ de Tepekule Kongre Merkezi’nde UZZK’ nın düzenlediği toplantıda sektörü temsilen Türkiye’nin pek çok yerinden STK yetkilileri ve sektörün ileri gelenleri buluştular.

Zeytindostu Derneği’ni temsilen  Genel Sekreter Sayın  Dilşen Oktay,  Sayman Sayın  Zeynep Aktürk ve  Yönetim Kurulu Üyeleri’nden Sayın Atilla Totoş ve Sayın Nedim Ekmekçiler toplantıya katıldı.

Sektörün tüm bileşenleri ağız birliği yapmışcasına Zeytinliklerin ne kadar önemli olduğunu ve ülkemizde ölüm kültürüne inat yaşamı simgeleyen Zeytin ağacının korunması gerektiğini savundular.

Zeytin, zeytinyağı ve buna bağlı yan ürünlerin ülke ekonomisi için çok önemli, özellikle sofralık zeytin ve zeytinyağının  stratejik ürün olduğunu ifade ettiler.

Bu çerçevede yapılacak yasa değişikliğinin tüm sektör bileşenleri olarak tartışılmasının ve konsensus oluşturulup o şekilde hayata geçirilmesinin kamu yararı olduğunu belirttiler.

Toplantı sonunda sektörün tüm bileşenleri tek ses ve tek yürek olarak hareket edeceklerini bildirdiler.

Bu konuda Sayın Başbakan’ın ve Komisyonun bu siyaset üstü tavrı değerlendirmelerini ve ilk üç maddede olduğu gibi şu andaki yasanın 20. maddesinde öngörülen değişikliğin geri çekilmesini bekledikleri belirtildi. Komisyondan gelecek habere ve tarihe göre de yeniden Ankara’ ya gidilmesine karar verildi.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı  Sayın Murat Çetin, ” Bu karara Komisyon Başkanı’ nın ve Üyelerinin destek vermelerini beklediğini ” açıkladı.