Zeytindostu Derneği 1. Seferihisar Ata Ekmeği ve Armola Şenliğini Fethetti.

Topan Karakılçık Buğdayı Tohumu’nu bulup çoğaltan ve yüzlerce yıl önceki tekniklerle “Ata
Ekmeği”ni üreten Seferihisar Belediyesi,  Ata Ekmeği’ni ilçenin meşhur peyniri Armola ile büyük bir şenlikte ve ramazan sofrasında buluşturdu.

2011 yılında Tohum Takas Şenliği’nde Gödence Köyü’nde bulunan Topan Karakılçık Buğdayı, uzun uğraşlar sonrasında Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltılıp köy değirmeninde aynı atalarımızın yaptığı şekilde öğütülerek un haline getirildi. Yüzde yüz doğal olarak elde edilen unla Turgut ve Ulamış köyündeki kadınlar taş fırında ekmek yapmaya başladı. Ata Ekmeği, önce Seferihisar’da, ardından Seferihisar Belediyesi’ne ait yöresel ürünlerin satıldığı www.seferibakkal.com internet sitesinde satılmaya başlandı. Ekmek, Türkiye’nin dört bir yanında büyük talep gördü. Talebe yetişmeye çalışan Seferihisar Belediyesi, ilçede birçok araziye karakılçık buğdayı ekti. Şimdi o buğdayların hasat zamanı geldi. Şenlikte hem hasat yapılacak hem de kadınların ürettiği Ata Ekmeği, Armola Peyniri’yle birlikte misafirlere sunuldu.

10 Haziran Cumartesi günü Ulamış Köyü’nde gerçekleşen etkinlikte, stantlar saat 12.00 itibariyle açıldı. Gün boyu süren şenlikte, 17.00’de kortej yürüyüşü yapıldı, Seferihisar Belediye Bandosu da bir konser verdi. Gün boyu süren etkinliklerde Ulamış Köy Pazarı açıldı, taş değirmende buğday değirme, taş fırında Ata Ekmeği yapıldı, harman yerinde dövenle hasat gerçekleştirildi, semazen gösterileri ile devam eden etkinlik   iftar yemeği,  ramazan eğlencesi ve alaturka müzik konseriyle tamamlandı.

Zeytindostu Derneği temsilen  Sayın Genel Sekreter Dilşen Oktay ve Sayın  Sayman Zeynep Aktürk katıldı. İstanbul Milletvekili Sayın Şafak Pavey’in de bulunduğu etkinlikte Seferihisar Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer ‘e ödüllü resimlerimizden hediye edildi. İleride yapılacak olan  tüm etkinliklerde Zeytindostu Derneği ‘ni hep yanlarında görmek istediklerini belirttiler.