Zeytindostu Derneği  10.08.2017 İzmir’de Tadım Eğitimi 

Zeytindostu Derneği olarak sektörün yaşadığı kalite sorununu çözebilmek, iç tüketimi arttırabilmek ve tüketicilerin aldatılmasını önlemek için duyusal kriterler konusunda bilinçlenmenin hayati önem taşıdığını düşünüyoruz. Ayrıca eğitimlerimiz tüketicinin doğru zeytinyağını tanımasını ve tüketmesini sağlayacaktır.  Dernek olarak 10 Ağustos  2017 ‘de düzenleyecek olduğumuz bu eğitim Uzman Eğitmenlerimiz tarafından  yapılacak ve eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.
Eğitim Tarihi : 10.08.2017 Perşembe günü
Eğitim Yeri ve Saati : Ege İhracatçı Birlikleri – 9.30 – 17:30
Eğitim Programı:

9.00 – 9.30 Kayıt
9.30 – 10.15 Zeytinyağının Üretim Aşamaları
10.15 – 11.00 Zeytinyağının Stoklanması ve Ambalajlanması
11.00 – 11.15 Ara
11.15 – 12.30 Zeytinyağının duyusal analiz
12.30 – 13.30 Öğle Arası
13.30 – 14.30 Zeytinyağı ve Sağlık
14.30 – 14.45 Ara
14.45 – 15.45 Zeytinyağı tadımı
15.45 – 16.00 Ara
16.00 – 17.30 Zeytinyağı tadımı
Kontenjan sınırlıdır.Ön kayıt zorunludur.
Katılım bedeli;
Zeytindostu Derneği Üyelerine  200TL
Diğer katılımcılarımız için  250 TL dir.
Not:​ Katılım bedeli;  ​28 TEMMUZ Cuma gününe kadar yatırılması gerekmektedir.​Parfüm,Deodorant vs.kokulu şeyler kullanılmamalıdır.​
AKBANK ALSANCAK ŞUBESİ
IBAN: TR 25 0004 6001 0288 8000 0169 00

ZEYTİNDOSTLARININ TARIM BAKANI FAKIBABA’DAN BEKLENTİLERİ YÜKSEK

Zeytin ve zeytinyağı sektörü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı hem tebrik etti, hem sektörün taleplerini iletti.

ZEYTİNDOSTLARININ TARIM BAKANI FAKIBABA’DAN BEKLENTİLERİ YÜKSEK

Zeytindostu Derneği, kabine değişikliği ile 65. Hükümet’te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya başarılar diledi. Zeytin ve zeytinyağı sektörünün beklentilerinin sıralandığı mesajda, sofralık zeytine prim talep edilirken, zeytinyağına verilen desteğin artırılması, tağşişe karşı yaptırımların ağırlaştırılması, kamu spotu gibi taleplere yer verildi.

 

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün, 65. Hükümeti oluşturan Bakanlar Kurulu’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na getirilen Ahmet Eşref Fakıbaba’dan beklentileri hayli fazla… Zeytin ve zeytinyağında önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Zeytindostu Derneği, tarım sektörünün emanet edildiği Fakıbaba’yı hem tebrik ederek başarılar diledi; hem de sektörün taleplerini paylaştı.

Sektörün talepleri

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün çözüm beklediği pek çok konu olduğunu vurgulayan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, yeni dönemde sektörün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’dan taleplerini şöyle sıraladı;

“Zeytindostları olarak sayın bakanımızdan beklentilerimiz gerçekten yüksek. Zeytinyağının yanı sıra sofralık zeytine de prim verilmesini yıllardır yüksek sesle talep ediyoruz. Sadece sofralık zeytine prim değil, zeytinyağına verilen desteğin artırılması, bakanlık olarak rekolte tahmini çalışmalarını devletimizin üstlenmesi, son 10 yılda 7 defa gündeme gelen Zeytincilik Kanunu’nda değişiklik öngören tasarıların bir daha gündeme getirilmemesi hususunda sektöre güven verilmesini istiyoruz. Yine sektörümüzün tüm paydaşlarını kapsayan bir çalıştay düzenlenmesinin, bakanlık düzeyinde ciddi bir çalışmanın başlatılmasının getirileri olacağına inanıyoruz. Öte yandan sektörümüzün kanayan yarası tağşişle mücadelede yasal yaptırımların artırılması ve yıllardır mesafe alınamayan zeytinyağı kamu spotunun hazırlanıp, televizyonlarda yayınlanması sektörümüzün beklentileri arasında… Zeytindostu Derneği olarak, sayın Bakanımıza sektörümüzün çözüm beklediği sıkıntıların aşılması adına her türlü desteği vermeye hazırız.”

Doktor Bakan’dan ‘zeytinyağına vurgu’ ricası

Aynı zamanda tıp doktoru olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın, zeytinyağının sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazı olduğunu vurgulamasının zeytin ve zeytinyağı tüketiminin artırılmasına katkı sağlayacağını savunan Murat Çetin, “Bakanımızın zeytinyağı tüketimini artırıcı söylemlerde bulunmasının, sağlıklı beslenme vurgusu yapmasının tüketiciler üzerinde yönlendirici olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Zeytincilik sektörüne yabancı değil

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın zeytin ve zeytinyağı sektörüne yabancı olmadığını, sektörü bilen bir siyasetçi olduğunu kaydeden Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin, Fakıbaba’nın bakanlığı döneminde sektörel sıkıntıların aşılacağına inandıklarını kaydetti. Çetin, Zeytindostu Derneği olarak, Fakıbaba’nın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde işbirliği halinde olduklarına atıfta bulunarak, “Sayın bakanımızla belediye başkanlığı döneminde sektörümüz adına çalışmalarımız oldu. İmzaladığımız protokol ile zeytincilik sektörünün gelişimine katkı sağladık. Şimdi bakanlığı döneminde zeytin ve zeytinyağı sektörü olarak kendisinden beklentilerimiz yüksek” diye konuştu.

Fakıbaba’nın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 2015 yılında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Zeytindostu Derneği ve Harran Üniversitesi işbirliğinde “Kutsal Zeytin Ağaçları Anavatanına Geri Dönüyor” adlı bir proje yürütülmüştü.

 

 

 

 

 

Yeni Görev Kutlaması

 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba ‘ya  yeni görevinin hayırlı olmasını diliyor, Sayın Bakanımızın zeytine olan ilgi ve sevgisini yakınen biliyoruz. Zeytincilik sektörüne desteklerini esirgemeyeceğini inanıyoruz. 
 
Saygılarımla,
 Murat Çetin
Zeytindostu Derneği
​ Yönetim Kurulu Başkanı​

Alaçatı Zeytinyağı Buluşması Programı

21-22 Temmuz tarihleri arasında Köstem Otel’de gerçekleştirilecek Alaçatı Zeytinyağı Buluşması’na Zeytindostu Derneği de katılacak. Zeytinyağı buluşması belirtilen tarihlerde 18:00-21:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Tüm zeytindostlarının davet edildiği etkinliğe Zeytindostu Derneği bir stantla katılacak. Hediyelik eşyalar ve ödüllü fotoğrafların satışa sunulacağı stant iki gün boyunca ziyaret edilebilinecek.