Zeytindostları ile Akhisar MYO da Tadım Eğitimi

Zeytindostu Derneği ülke genelinde zeytinyağı bilincinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor.  Dernek bu kapsamda Akhisar Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesi’nde Yrd. Doç. Dr. Özlem GÜRBÜZ KILIÇ tarafından organize edilen “Zeytinyağı Tadım Etkinliği” düzenledi. Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tadım Eğitimi Koordinatörü Birsen CAN PEHLİVAN’ın verdiği eğitimde zeytinyağının duyusal özellikleri katılımcılara uygulamalı olarak anlatılırken, zeytinyağı üzerine söyleşiler de gerçekleştirildi. İki oturum şeklinde yapılan eğitimde sabah teknik bilgiler aktarılırken, öğleden sonra ki oturumda katılımcılara farklı yağlar tattırıldı. Akademik ve  idari personel ile öğrencilere eğitim sonunda sertifikaları dağıtıldı ardından okul müdürü Doç. Dr. Ahmet ÇETİN tarafından Birsen CAN PEHLİVAN’a teşekkür plaketi verildi.
Zeytindostu Derneği’nin verdiği eğitimlerin koordinasyonlarından sorumlu olan Pehlivan, dernek olarak bu eğitimleri belli bir plan ve takvim dahilinde verdiklerini, ancak ilgi üzerine firmaların ve çeşitli grupların kendilerine ulaşarak eğitim alma talebinde bulunduklarını belirtti. Pehlivan eğitimlerin ülkemizde zeytinyağının tüketiciler tarafından benimsenmesinin, bu konudaki bilincin artmasından geçtiğini de sözlerine ekledi.

IMG_4416_1280x960 IMG_4231_1280x960 IMG_4260_1280x960 IMG_4285_1280x960 IMG_4288_1280x960

Teşekkür

Sevgili Zeytin Dostları,
Yine büyük bir yolculuğun mutlu sonuna ulaştık.
Yarışmalarımızda yüzlerce eser ve ürün incelendi.
Tam 11 ay çalışmalar yapıldı.
Sahne Önünde toplam 45 ZEYTİNDOSTU görev aldı.
Toplam 45 ödül dağıtıldı.

Bu süreci bu güne taşıyan Zeytindostu Derneğimizin kurucu Başkanı Sayın Zafer Özer’e, 2. ve 3. Dönem Başkanı Metin Ölken’e ve 4. Dönem Başkanı Mustafa Alhat’a, bu yarışmaları uzun süredir buraya taşınmasında büyük emekleri olan Serdar Öçten Ünsal’a

Dönem Yönetim Kurulu Arkadaşlarım
Yahya Nalçabasmaz’a
Murat Çetin’e
Atilla Totoş’a
İbrahim Tuna’ya
Mücahit Kıvrak’a
Dernek Müdüremiz Berrin Türkyılmaz’a,
Her çalışmada emeğini esirgemeyen Kübra Okan’a,

Zeytindostu 8. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması Düzenleme Kurulu ve Jürisi olarak
Sn. Müge Nebioğlu’na
(Düzenleme Kurulu Başkanı, Gıda ve Yem Kontrol Merkez A. E. M. Tadım Paneli Başkanı, ONAOO ve Zeytindostu Derneği Tadım Panelisti)

Sn. İsmail Kantarcıoğlu’na
(Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)

Sn. Hüseyin Bozkurt’a üstün gayreti ve ayda 10000 dakika konuşarak birebir sahadaki çalışmaları için, (Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)

Sn. Prof. Dr. Aytaç Saygın Gümüşkesen’e
(Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Sn. Prof. Dr. Beraat Özçelik’e
(İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Sn. Prof. Dr. Mihriban Korukluoğlu’na
(Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi)

Sn. Harun Seçkin’e
(Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü)

Sn. Erdal Kuzucu’ya
(Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü)

Duyusal Analiz Panelistlerinden

Zeytindostu Derneği Tadım Panelistlerinden
Sn. Dilşen Oktay’a (Zeytindostu Derneği Tadım Panel Lideri)
Sn. Birsen Pehlivan’a
Sn. Feridun Kaykı’ya
Sn. Nurdan Kaykı’ya
Sn. Ahmet Çağlıbulanık’a
Sn. Fügen Özkaya

Araştırma İstasyonu Tadım Panelistlerinden
Sn. Oya Köseoğlu’na
Sn. Mehmet Ulaş’a
Sn. Elif Burçin Büyükgök’e

Ayvalık Tadım Panelistlerinden (ATOLAB)
Sn. Hakan Gülören’e

Aydın Borsa Tadım Panelistlerinden (AYTB)
Sn. Nazan Elgün’e
Sn. Burcu Keser’e
Sn. Hakan Gökalp’e

UZZK Tadım Panelistlerinden
Sn. Gülşah Satıroğlu’na

Bursa Tadım Panelistlerinden
Sn. Nurdan Akbaş’a
Sn. Sema Demir’e
Sn. Filiz Çavuş’a

Zeytindostu Derneği 2. Ulusal Fotoğraf Yarışmasında görev alan,
Sn. Özkan Arıkantürk’e (ZEYFOD Derneği Başkanı)
Sn. İlke Veral Coşkuner’e (Fotoğraf Sanatçısı, İFOD Derneği Üyesi)
Sn. Murat Küçükçakır’a (Zeytincilik Üretme İstasyonu Müdürü, Zeytindostu Derneği Üyesi, ZEYFOD Derneği Üyesi)
Sn. Prof. Dr. Erdoğan Oktay’a   (Zeytinyağı Üreticisi)

2. Slogan Yarışması, Yarışmanın Seçici Kurulunda görev alan,
Sn. Devrim Biltan’a (Yapımcı)
Sn. Hasan Acanal’a (Yemek Kültürü İletişimcisi)
Sn. Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya’ya (Ankara Üniv. Ziraat Fakültesi)
Sn. Prof. Dr. Suat Çağlayan’a (21. Dönem Milletvekili Ve Eski Kültür Bakanı)

Bütün bu süreçte emeğini esirgemeyen Sponsorlarımız,
Bursa Gıda Ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstisü Müdürlüğüne,
Akhisar Ticaret Borsasına,
Ayvalık Belediyesine,
Ayvalık Ziraat Odasına,
Akhisar Belediyesine,
Akhisar Ziraat Odasına,

Geleneksel 4. Zeytindostu Yemeğine ev sahipliği yapan EGEA Restoran Cafenin sahibi Sn. İsmail Kantarcıoğlu’na bir kez daha;
Emeğini bizden esirgemeyen ve her daim bize desteğini esirgemeyecek olan; Manisa Vailimiz Erdoğan Bektaş’a
Ayrı ayrı bir kez daha teşekkür ediyorum
2016 Türkiye’nin Oskarları’nda buluşmak üzere

Saygılarımla,

ZEYTİNDOSTU YÖNETİM KURULU ADINA
Abidin Tatlı
Zeytindostu Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Fotoğraf Yarışması Sonuçları

Zeytindostu Derneği’nin bu yıl 2. sini düzenlediği Fotoğraf Yarışmasının Sonuçları 22 Nisan Akhisar’da Yapılan Ödül Töreninde Açıklandı. Beklenenin üstünde katılımın olduğu yarışmada Seçici Kuruldan en yüksek 3 puanı alan fotoğraf dereceye girdi. 2 adet Mansiyon ve 35 adet de sergileme seçildi. Fotoğraflar Ödül Töreni Öncesinde Akhisar Belediye Binası Sergi Salonunda Sergilendi. Kurulduğu günden bu yana zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaparak kullanımını artırmak, sektördeki sorunlara dikkat çekmek için kitle iletişim araçlarını etkin bir şekilde kullanarak zeytincilik sektörünün ulusal ve uluslararası boyutta hak ettiği seviyeye çıkarmayı amaç edinen Zeytindostu Derneği sonuçlandırdığı fotoğraf yarışması ve sergilemeleriyle de bir kez daha sektördeki birleştirici başarısını ortaya koyup dikkatleri üzerine çekti.
Sektöre deklanşörleriyle katkıda bulunan tüm dereceye girenlere ve katılımcılara teşekkürler.
Sonuçlar:
1. Mehmet Öztürk
2. Çiğdem Gül Dip
3. Nedim Ekmekçiler

1. Mansiyon Ragıp Sarı
2. Mansiyon Eylem Akgün

MO_1830-2 BİRİNCİ copy1w2a1146 İKİNCİ copyNE.0143RS4633-5 MANSİYON 1 copyEA2207-3 MANSİYON 2 copy

Zeytin ve Zeytinyağı Sloganlarını Buldu!

     Zeytindostu Derneği’nin bu yıl 2. sini düzenlediği Slogan Yarışmasının Sonuçları 22 Nisan da Akhisar’da Yapılan Ödül Töreninde Açıklandı. Beklenenin üstünde katılımın olduğu yarışmada Seçici Kuruldan en yüksek 3 puanı alan sloganlar dereceye girdi. Kurulduğu günden bu yana zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yaparak kullanımını arttırmak, sektördeki sorunlara dikkat çekmek için kitle iletişim araçlarını etkin bir şekilde kullanarak zeytincilik sektörünün ulusal ve uluslararası boyutta hak ettiği seviyeye çıkarmayı amaç edinen Zeytindostu Derneği sonuçlandırdığı Slogan Yarışması ile bir kez daha sektördeki birleştirici başarısını ortaya koyup dikkatleri üzerine çekti.
Sektöre yaratıcılıklarıyla katkıda bulunan tüm katılımcılara teşekkürler.
Kazanan Sloganlar
“Tane tane, damla damla sağlık”  birinci
“Sofrana lezzet, hayatına şifa kat” ikinci
“Yaşam Tanem!” üçüncü seçildi.

slogan birincilik copy slogan ikincilik copy slogan üçüncülük copy

Zeytinyağının Oskarları Akhisar’da Açıklandı!

Zeytindostu Derneği’nin geleneksel Zeytindostu Yemeği Akhisar’da gerçekleştirildi. Yemek öncesinde 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışması ile slogan ve fotoğraf yarışmalarının kazananları açıklandı.

Zeytindostu Derneği 8. Ulusal Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite yarışmasının kazananlarını Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen törenle açıklandı.  17 altın madalya, 15 gümüş, 5 bronz madalyanın verildiği geceye AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker,  Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, Dernek Yönetim Kurulu ve çok sayıda davetli katıldı.

 YARIŞMAYA REKOR KATILIM
Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, yarışmaya bu yıl katılımın rekor seviyelere ulaştığını kaydetti.  Önceki yıllarda 5-6 olan madalya sayısının 37 madalyaya çıktığını altını çizen Tatlı, “Ülkemizde sızma zeytinyağı bilincini yerleştirmeyi başardık. Ülkemizde 40 ilde zeytincilik faaliyeti yapılıyor. Kalite yarışmamızda kalitesini tescilleten firmaların coğrafi dağılımına baktığımızda zeytin üreten bölgelere yayılmış olduğunu görüyoruz. Bu yıl rekor düzeyde katılım aldık. Önümüzdeki yıl Zeytinyağının Oskarları olarak yarışmamızı uluslararası hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.

 17 ALTIN MADALYALI MARKA
Yarışmanın değerlendirme sürecinde, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nün evsahipliğinde; kurumun akredite duyusal analiz labaratuvarının yanısıra,  Zeytindostu Tadım Paneli, Ulusal Zeytin ve Zeytin Konseyi Tadım Paneli, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli, Ayvalık Ticaret Odası Tadım Paneli ve Zeytin ve Zeytincilik Araştırma İstasyonu tadım panellerinden panelistler analizlerde görev aldı.  Değerlendirme sonunda 17 altın, 15 gümüş, 5 bronz madalya verildi. Dereceye giren markalar ise şunlar; Altın:  Nar Gourmet (2 altın), Büyükakça, Zetay, Seroliva (2 altın) ,Tuay, Beyzade, Menteşe-SOM, Safitad, Zeytinseli, Karakaş Çiftliği, Aureline, Silisya, Mahmut Çevik (Şahış), Elea, Sedat Köksalan (Şahıs) Gümüş: Fromida, Ovilo, Öz-Em, İzorya, Güven Asa, Dizem, Balcatepe, Ayvalık Köklü Zeytincilik, Semercioğlu, Alhatoğlu, Alyattes, Zeytinseli, Ravika, Düet, Orfe Bronz: Toy Konağı, İnoliva, İdamis, Tuna, Nar

Natürel Sızma Zeytinyağı Ödül töreninin yanısıra 2. Slogan ve 2. Fotoğraf yarışmalarının da ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından katılımcılara ve protokole plaket töreni yapılmasının ardından Egea Restoran’da Zeytindostu Yemeğine geçildi.

RENKLİDAĞ: KÖTÜ BİR YIL OLDU
Gecede konuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Gürkan Renklidağ, ihracatçılar için kötü bir sezon geçirdiklerini belirterek hasat sezonu boyunca yüksek seyreden zeytinyağı fiyatlarından yakındı.  Renklidağ, “İspanya’da 8 lira olan sızma zeytinyağı fiyatları ülkemizde 12 lira seviyesindeydi. Bu yıl arz-talep dengesinin oturmadığından ötürü ihracatta büyük sıkıntılar yaşadık. 2013 Şubat ayında 12 bin 600 ton zeytinyağı ihraç ederken bu yılın Şubat ayında bin 600 tonlara kadar düştü ihracatımız… Bu istikrarsızlığı aşmak adına Tarım Bakanlığı nezdinde kademeli prim sisteminin kurulması için girişimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

AYDEMİR: MARKA ÇIKARMAMIZ LAZIM
AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise, zeytin ağacı varlığında yaşanan artışa dikkat çekerek, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak zeytinyağının hammaddesi zeytine de prim verilmesi için mücadele ettiğini ifade etti. Aydemir, markalaşmanın da önemine dikkat çekerek, “Artık sıra markalaşmada, uluslararası piyasaya marka çıkarmamız lazım” ifadelerini kullandı.

VALİ BEKTAŞ: AĞAÇ VARLIĞIMIZ ARTTI
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Manisa’da zeytin ağacı sayısının 20 milyon 90 binden 22 milyon seviyesine geldiğini belirtti. Vali Bektaş, yarışmanın Akhisar’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

YILIN ZEYTİNDOSTU BÜROKRATI
Törende ayrıca Zeytindostları tarafından “Yılın Zeytindostu Bürokratı” seçilen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’a, Dernek Başkanı Abidin Tatlı tarafından plaketi takdim edildi. Tatlı, Bektaş’ın zeytincilik sektörüne desteğinin sürmesini temenni ettiklerini söyledi

DSC_4931_800x531 DSC_4938_800x531 DSC_4980_800x531 DSC_4993_800x531 DSC_5017_800x531 DSC_5037_800x531 DSC_5048_800x531 DSC_5051_800x531 DSC_5061_800x531 DSC_5067_627x600 DSC_5070_710x600 DSC_5080_800x531 DSC_5084_800x531 DSC_5087_800x531 DSC_5090_800x531 DSC_5093_800x531 DSC_5105_800x531 DSC_5119_762x600 DSC_5124_800x483 DSC_5129_730x600 DSC_5130_800x531 DSC_5133_740x600 DSC_5144_800x531 DSC_5156_800x531 DSC_5169_800x552 DSC_5175_800x531 DSC_5182_800x531 DSC_5188_800x531 DSC_5195_800x531 DSC_5202_800x531 DSC_5204_800x531 DSC_5205_800x531 DSC_5214_800x531 DSC_5218_800x531 DSC_5220_800x531 DSC_5228_800x531 DSC_5233_800x531 DSC_5236_800x531 DSC_5240_800x531 DSC_5244_800x531 DSC_5245_800x531 DSC_5248_399x600 DSC_5257_800x531 DSC_5263_800x531 DSC_5271_800x531 DSC_5278_800x531 DSC_5286_800x531 DSC_5290_800x531 DSC_5299_800x297 DSC_5300_800x531 DSC_5305_800x531 DSC_5310_800x531 DSC_5314_800x531 DSC_5323_800x531 DSC_5326_800x531 DSC_5327_800x531 DSC_5332_800x531