Zeytindostları ile Akhisar MYO da Tadım Eğitimi

Zeytindostu Derneği ülke genelinde zeytinyağı bilincinin artırılmasına yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor.  Dernek bu kapsamda Akhisar Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesi’nde Yrd. Doç. Dr. Özlem GÜRBÜZ KILIÇ tarafından organize edilen “Zeytinyağı Tadım Etkinliği” düzenledi. Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tadım Eğitimi Koordinatörü Birsen CAN PEHLİVAN’ın verdiği eğitimde zeytinyağının duyusal özellikleri katılımcılara uygulamalı olarak anlatılırken, zeytinyağı üzerine söyleşiler de gerçekleştirildi. İki oturum şeklinde yapılan eğitimde sabah teknik bilgiler aktarılırken, öğleden sonra ki oturumda katılımcılara farklı yağlar tattırıldı. Akademik ve  idari personel ile öğrencilere eğitim sonunda sertifikaları dağıtıldı ardından okul müdürü Doç. Dr. Ahmet ÇETİN tarafından Birsen CAN PEHLİVAN’a teşekkür plaketi verildi.
Zeytindostu Derneği’nin verdiği eğitimlerin koordinasyonlarından sorumlu olan Pehlivan, dernek olarak bu eğitimleri belli bir plan ve takvim dahilinde verdiklerini, ancak ilgi üzerine firmaların ve çeşitli grupların kendilerine ulaşarak eğitim alma talebinde bulunduklarını belirtti. Pehlivan eğitimlerin ülkemizde zeytinyağının tüketiciler tarafından benimsenmesinin, bu konudaki bilincin artmasından geçtiğini de sözlerine ekledi.

IMG_4416_1280x960 IMG_4231_1280x960 IMG_4260_1280x960 IMG_4285_1280x960 IMG_4288_1280x960