Zeytinyağı Tadımını Öğrendiler

Zeytindostu Derneği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen tadım eğitimlerinden bir tanesi de Yatağan’da düzenlendi. Yatağan Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen eğitimde, tadım uzmanları zeytinyağında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Kusurlu ve kusursuz zeytin yağını ayırt etme yöntemlerinin öğretildiği eğitime katılanlardan, yağdan algıladıkları tatları not etmeleri istendi.
Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı çalışmalarla Yatağan’daki zeytinciliği daha iyi noktalara getirmek için çalışacaklarını söyledi.
Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş da dernek olarak zeytinyağında toptan kalitenin artırılabilmesi için mücadele verdiklerini kaydetti.
Derneğin il temsilcisi Feridun Kaykı, Muğla’da 19 zeytinyağı tadımı eğitimi verilmesinin planlandığını bildirdi.
Kaykı, “Tadım eğitimlerinin toplumsal anlamdaki en büyük getirisi, eğitime katılan arkadaşlarımızın kusurlu ve kusursuz yağı ayırt etmeleri. Muğla’da 19 eğitimde en az 400 kişiye eğitim vermeyi hedefliyoruz.” dedi.
Zeytinyağı tadım uzmanı Nurdan Nimet Kaykı da eğitimlerle üretici ve tüketicide zeytinyağı konusunda farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Katılımcılara zeytinin tarladan sofralara gelene kadarki sürecini anlattıklarını kaydeden Kaykı, “Zeytinyağı, zeytin meyvesinin suyu. Zeytinyağı, hiçbir kimyasal işlemden geçmeden, sadece fiziksel işlemden geçirilerek suyunun çıkarılmasıyla elde ediliyor. İçinde tahmin edilemeyecek kadar çok insan sağlığı için faydalı bileşikler olan bir hayat iksiri. Onun için önemi, diğer yağlarla kıyaslanamayacak kadar büyük.” diye konuştu.
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Tatlı, Muğla’da düzenlenen eğitimlerden çok güzel geri bildirimler aldıklarını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ve tüm destekleyenlere  işbirlikleri için teşekkürlerini ileterek, birlik ve beraberlik ile dadmkvnfha çok güzel işler yapılacağını kaydetti.