Zeytinyağı Partisi ve Tadım Eğitimi Birarada

Zeytindostu Derneği, düzenli olarak düzenlediği zeytinyağı tadım eğitimlerini bu kez farklı bir atmosferde gerçekleştirdi. Yılsonuna denk gelen eğitim, Alsancak Venedik Pizza’da gerçekleştirilen Zeytinyağı Partisi’yle katılımcılara verildi. Eğitimde tadımı yapılan sızma zeytinyağlarının aromaları için ise ilginç benzetmeler kullanıldı.

Zeytindostu Derneği Tadım Paneli Başkanlığı görevine bir ay önce başlayan Dr. Dilşen Oktay ve Usta Şef Ercan Aydın’ın ortak projesi olan Zeytinyağı Partisi Alsancak’taki Venedik Pizza’da gerçekleştirildi.
Zeytinyağı tüketicisi ve zeytinyağı üretimine yeni başlayan 50’ye yakın katılımcının yer aldığı eğitimde, Dr. Dilşen Oktay ve Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş tarafından zeytinyağı tadımı, zeytinyağının duyusal kriterleri hakkında bilgiler verilirken zeytinyağı tadımı da yaptırıldı.

AYVALIK ZEYTİNYAĞI TAZE KESİLMİŞ OT, BODRUM YAĞI ÇAĞLA BADEM

Katılımcılara Ege Bölgesi’nin farklı bölgelerinden Ayvalık ve Memecik çeşidi natürel sızma zeytinyağları tattırılırken, katılımcıların tadımını yaptıkları bu çeşitlerin aromalarını ilginç benzetmelerle değerlendirdikleri görüldü. Ayvalık cinsi zeytinlerden Burhaniye’de üretilmiş natürel sızma zeytinyağı katılımcıların çoğu tarafından taze kesilmiş ot, çimen kokuları yanında yumuşak ve dengeli olarak değerlendirilirken; Memecik cinsinden üretilen Yatağan ve Bodrum’dan gelen natürel sızma zeytinyağları da çağla badem, sakız kokuları yanında yoğun ve yakıcı olarak değerlendirildi. Katılımcılar kusursuz yağlarda bulunan acılık ve yakıcılık özelliklerinin antioksidan içeriğiyle bağlantılı olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdılar.

partiiiidernekkk

ZEYTİNYAĞLI DONDURMA İKRAMI

Eğitimin ardından tadılan kaliteli ve kusursuz zeytinyağlarından hazırlanmış tabaklar konukların beğenisine sunuldu. İlk olarak manda mozzarella peyniri, roka ve çeri domateslerden hazırlanmış tabağın üzerine Yatağan’da üretilmiş natürel sızma zeytinyağı gezdirildi. Daha sonra taze baharatlar, çeri domatesler ve parmesan peyniriyle hazırlanmış spagettiye de Ayvalık cinsi zeytinlerden üretilmiş natürel sızma zeytinyağı eklenerek katılımcılara sunuldu.
Gecenin sürprizi ise şef Osman Sezener tarafından hazırlanan ve Bodrum’da Memecik zeytinlerinden üretilmiş sakız aromalı natürel sızma zeytinyağı ile yapılmış dondurma oldu.
Zeytinyağı Partisi’nin ardından Dr. Dilşen Oktay ve Venedik Pizza’nın sahibi Osman Sezener zeytinyağına ve eğitime gelen ilgiden memnun olduklarını belirtirken Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı ise, dernek olarak önemle üzerinde durdukları tadım eğitimlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.