Ana Sayfa Genel
Paylaş

Değerli Zeytindostları;

Zeytin meyvesi diğer bitkisel yağlardan yani tohum yağlarından farklı olarak minör bileşenler içermektedir. Sağlık bileşenleri olarak da adlandırılan bu minör bileşenler aynı zamanda zeytin meyvesine ve zeytinyağına aroma ve lezzet (meyvemsilik, acılık ve yakıcılık) verir. Ancak bu sağlık bileşenleri bahçeden-sofraya yapılan hatalarla azalır ve hatta yok olur.

Zeytincilik sektöründe yaşanan kalite sorununu çözebilmek, iç tüketimi arttırabilmek ve tüketicilerin bilinçli tercih yapabilmesini sağlamak için zeytinyağının duyusal kriterlerinin tespit edilebilmesi önemlidir. Bu amaçla zaman zaman Zeytindostu panel uzmanları tarafından Zeytinyağı Farkındalık Eğitimleri düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Ankara’da düzenlenecek olan eğitim çıktıları şöyle olacaktır;

“Kusursuz zeytinyağı nasıl üretilir, muhafaza edilir?”

“Doğru zeytinyağını nasıl ayırt edebiliriz ve nasıl tüketmeliyiz?”

“Zeytinyağının sağlık değeri nedir?”

“Zeytinyağı tadımı nasıl yapılır, kusurları/olumlu özellikleri nelerdir”

Dernek tarafından 07 Temmuz 2018 ‘de düzenlenecek olan bu eğitim Uzman Eğitmenlerce yapılacak ve eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.

 

Eğitim Yeri: Ankara Ticaret Odası (ATO) V.I.P. Salonu

Eğitim Tarihi: 07.07.2018, Cumartesi

Eğitim Saati: 09:30 – 17:30

 

Eğitim Programı:

09:30 – 10:00 Kayıt
10:00 – 11:30 Zeytinyağının Üretim Aşamaları (Doç.Dr. Mücahit Taha ÖZKAYA)
11:30 – 12:00 Ara
12:00 – 13:00 Zeytinyağında Duyusal Analiz (Prof.Dr. Fügen DURLU-ÖZKAYA)
13:00 – 14:00 Öğle Arası
14:00 – 15:00 Zeytinyağının Mucizeleri (Ecz. Atilla Totoş)
15:00 – 15:15 Ara
15:15 – 17:30 Zeytinyağı tadımı (Prof.Dr. Fügen DURLU-ÖZKAYA)

 

Kontenjan sınırlıdır. Ön kayıt zorunludur.

Son Katılım Tarihi       :           01.07.2018

 

Katılım bedeli:

Zeytindostu Derneği Üyeleri için       :          250 TL.

Diğer katılımcılarımız için                    :          300 TL. dir.

 

Hesap No:

AKBANK ALSANCAK ŞUBESİ

IBAN: TR 25 0004 6001 0288 8000 0169 00

 

Önemli Not:

Eğitime gelirken kokulu hiç bir şey kullanılmamalı (parfüm, losyon vs gibi).

Keskin tada sahip olmayan, baharat içermeyen ürünlerle hafif kahvaltı yapılmalı.

Kahve ve sigara tüketilmemeli.

 

İletişim:

Zeytindostu Derneği

1375 Sokak No:25 Cumhuriyet İş Hanı D.304 Alsancak /İZMİR

Tel: 0 (232) 422 01 02 – Cep: 0 (532) 540 05 86

ePosta: zeytindostudernek@gmail.com

Paylaş