Olivtech 2018’in Ardından Zeytindostlarına Teşekkür

Değerli Zeytindostları,

9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleştirilen OlivTech Fuarı, derneğimiz için son derece keyifli geçti. Yönetim Kurulu olarak büyük mücadele ve uzun süren görüşmeler sonucunda fuar alanında edindiğimiz 60m2 alanda hem 11. Kalite yarışmasında ödül alan yağlarımızı tattırma, hem dernek ürünlerini sizlerle paylaşma, hem de eski ve yeni Zeytindostlarıyla sıcak bir içecek içip sohbet etme fırsatına eriştik. Bununla beraber yeni projeler ile yeni eğitimlere dair fikir alışverişinde bulunduk.

İlk günden son güne kadar 7’den 70’e farklı yaş gruplarından misafirlerimizi ağırladık. 9 Mayıs’ta Özel Eraslan Okulları’ndan gelen öğrenciler bez çantaların üzerine ‘Zeytindostu Çocuk’ temalı resimler yaptılar ve sonrasında da fuarda bu güzel çantaları dağıttılar. Şef, gazeteci ve aynı zamanda program yapımcısı olan ünlü Wilco Van Herpen de standımızı ilk ziyaret edenlerdendi. Başkanlarımız Mustafa Alhat ile Abidin Tatlı da katılımlarıyla bizleri onurlandırdı. İlerleyen günlerde ünlü gazeteci ve köşe yazarı Adnan Kaya, ünlü yazar Armağan Portakal, akademisyen Meltem İzgören, ünlü şarap tadımcısı ve akademisyen Nejat Kutup, ünlü gurme ve şarap tadımcısı Levon Bağış, ünlü yazar ve gurme Süleyman Dilsiz, İzmir Lezzet Dergisi editörü ünlü yazar Sibel Önbaş, Zeytince Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nden Yeşim Vardar, Selin Tunçer, Ak Parti Manisa milletvekili Recai Berber, Manisa Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat da standımızı ziyaret ederek hem bizlerle ödüllü zeytinyağlarından tattı hem de standımıza renk kattılar. Başta derneğimizin değerli çalışanları Ümit Çelikaltay ile Leyla Yaman olmak üzere Çanakkale’den değerli Zeytindostu Mustafa Öz, panelimizin değerli tadım uzmanları, Aslı Biçer, Bilge Ertem, Ayşe Çelikaltay, Müge Nebioğlu ile en genç ve potansiyel tadımcımız Derin Aktürk’e, yönetim kurulumuzun değerli üyeleri Zeynep Aktürk, Atilla Totoş, Dilşen Oktay, Nedim Ekmekçiler, Hakan Gökalp’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dört günlük uzun bir maratonun sonunda yorgun ama memnun ve gülen yüzlerle fuardan ayrıldık. Zeytindostu Yönetim Kurulu olarak tüm zeytindostlarına yürekten teşekkür eder, bundan sonraki etkinliklerde sizleri tekrar aramızda görmek istediğimizi belirtiriz.

Saygılarımızla,

Murat ÇETİN

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı