Ödül Gecesi için Konaklama Yerleri

DAVETİYE

Değerli Zeytindostları,
2 Nisan Burhaniye’de yapılacak olan Ödül törenine diğer illerden katılacak davetliler için bölgede bulunan otellerin bilgileri aşağıdadır. Rezervasyon için oteller ile iletişime geçebilirsiniz.

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
BUBYO EĞİTİM VE UYGULAMALI TESİS ÖREN TEPE
TEL : (0266) 416 21 28
TEK KİŞİ ODA       : 50+KAHVALTI
ÇİFT KİŞİ                : 90+KAHVALTI

KESKİN OTEL
ÖĞRETMENLER MAH.BURHANİYE HOCA SOK./BURHANİYE
TEL : (0266) 4126 10 21
KİŞİ BAŞI ODA      : 55+KAHVALTI

MERKEZ OTEL
KOCACAMİ MAH.ESKİ HÜKÜMET BLV. NO:35/BURHANİYE
TEL : (0266) 412 00 55
KİŞİ BAŞI                 : 50+KAHVALTI

PİDASUS OTEL
AVNİ MECO CAD. 10700 BURHANİYE-ÖREN
TEL : (0266) 416 50 14
KİŞİ BAŞI ODA      : 70+KAHVALTI

İDAHAN OTEL
ÖREN MAH.NO:17 SUR CAD. /BURHANİYE
TEL : (0266) 416 30 30
KİŞİ BAŞI ODA      : 125+KAHVALTI
ÇİFT KİŞİ                : 200+KAHVALTI

 

ZEYTİNİN OSKARLARI 2 NİSAN’DA AÇIKLANIYOR

YK_Bsk_Abidin Tatli(4)

ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ’NDE YARIŞMALARIN DEĞERLENDİRME SÜRECİ TAMAMLANDI
Zeytindostu Derneğinin bu yıl 9. Sunu düzenlediği Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışmasında titizlikle işleyen değerlendirme süreci sona erdi. Aydın Ticaret Borsası’nda Kimyasal Analizi, Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu’nda Duyusal Analizleri tamamlanan yarışmadan 76 naturel sızma zeytinyağı  sınıfı geçti.
2008 yılından beri düzenlenen yarışmada  eski yönetimlerden alınan bayrağı daha ileriye taşıyarak 2008-2014 yılına kadar dereceye giren numuneler toplam 76 iken son dönemde; bu yıl 76 olmak üzere toplam 114 firma markasını tescilledi.
Derecelerin 2 Nisan’da Burhaniye’de yapılacak olan ödül töreninde ve 5. Geleneksel Zeytindostu Yemeğinde açıklanacağını belirten Dernek Başkanı Abidin TATLI, sözlerine şöyle devam etti: “ Bugüne kadar yapılan yarışmalarda toplan 76 firma derece almışken sadece bu yıl yapılan yarışmada 76 firma markasını tescillemiştir. Bu başarı da derneğimiz çalışmalarının başarı tescilidir. Yarışmalarımıza ilgi gösteren tün katılımcılara teşekkür ederim; Kalite Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı ve  Moderatörlüğünü yapan çok değerli Zeytinyağı Tadım Uzmanı Hüseyin Bozkurt’a; Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcıları Zeytindostu Derneği Tadım Eğitimleri Koordinatörü Gıda Yüksek Mühendisi Birsen Pehlivan, Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Gıda Yüksek Mühendisi Müge Nebioğlu, Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkan’ı Dr. Dilşen Oktay’a; Düzenleme Kurulu Üyeleri Erdal Aldağ, Alper Alhat, Nedim Atilla, Gökhan Böcekli, Kadri Gündeş, Mücahit Kıvrak, Defne Koryürek, Nefise Kömürcüler, Murat Küçükçakır, Ayla Sarı, Ahmet Topçu, Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu, İsmail Uğural, Aykut Yenice’ye; Yarışmamız Duyusal Analiz Panelinde bizlere destek olan Bornova Zeytincilik Araştırma İstasyonu Müdürü Sayın Ünal Kaya, panelistleri  Dr. Oya Köseoğlu ve Elif Burçin Büyükgök; Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Sayın Benhan İbrahim Kantarcı, panelistleri Volkan Oral, Safinaz Zeybekoğlu, Burcu Efe;  Aydın Ticaret Borsası Başkanı Sayın Adnan Bosnalı, panelistleri Burcu Keser, Nazan Elgün, Hakan Gökalp; Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı  Konseyi Başkanı Sayın Ümmühan Tibet, panelist Gülşah Satıroğlu; Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Harun Seçkin, panelistleri Müge Nebioğlu, Hacer Ekşi, Nurdan Akbaş; Tariş Başkanı Sayın Cahit Çetin, panelist Fethiye Oral ve yarışmamızı uluslar arası boyuta taşımak adına yurtdışından gelen tadımcılarımız Aldo Mazzini, Fabrizio Vignolini, Ellen Wu, Henry John Madge, Emmanouil Salivaras’a; ve Zeytindostu Derneği Tadım Paneli panelistlerimiz Ahmet Ertür, Ferudun Kaykı, Nurdan Nimet Kaykı, Ahmet Çağlıbulanık, Doç. Dr. Fügen Durlu Özkaya’ya;  yarışmamız sponsorluğunu üstlenen Burhaniye Belediye Başkanı Sayın Necdet Uysal’a, Burhaniye Kaymakamı Sayın Hüseyin Öner’e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
Ayrıca Kalite Yarışması dışında 3. sünü düzenlediğimiz Fotoğraf yarışması seçici kurulu Sayın Prof. Dr. Erdoğan Oktay, Yrd. Doç. Dr. Sadık Tumay, Özkan Arıkantürk, İlke Veral Coşkuner, Mustafa Alhat ve Şeref Artagan’a ; Slogan Yarışması düzenleme kurulu başkanı Murat Çetin’e; Seçici kurulu Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Yrd. Doç. Dr. Özlem Gürbüz Kılıç, Devrim Biltan, Hasan Açanal, Suat Çağlayan; ve bu yıl ilk defa düzenlediğimiz oldukça ilgi gören Kültürümüzde Zeytin Edebiyatı Yarışması Düzenleme Kurulu Başkanı Ecz. Atilla Totoş; Düzenleme kurulu Prof. Dr. Ayhan Çıkın, Ferudun Kaykı; Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Mehmet Naci Önal; Seçici kurul üyeleri Yrd. Doç. Dr. Cansu Özge Özmen, Yrd. Doç. Dr. Aysun Dursun, Yrd. Doç. Dr. Sibel Turhan Tuna’ya sonsuz teşekkür ederim. Yarışmalarımızın değerlendirmeleri tamamlanmış olup 2 Nisan’da kamuoyu ile paylaşılacaktır.
76 firma dereceleri ile ve diğer yarışmalarımızın sergisi 2 Nisan’da Burhaniye’de düzenlenecek olan Ödül Töreninde açıklanacaktır. Her yıl Geleneksel olarak düzenlediğimiz Zeytindostu Yemeğinin 5. Sine ve Ödül Törenine değerli üyelerimiz ve tüm zeytindostları davetlidir. Emeği geçen tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler sunarım.”

http://www.haber7.com/izmir/1861054-zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklanacak
http://www.haberler.com/zeytinyagi-nin-oskarlari-2-nisan-da-aciklanacak-8292575-haberi/
http://www.gunaydinaliaga.com/news_print.php?id=14375
http://www.ulke.com.tr/ekonomi/haber/562230-zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklanacak
http://www.songundem.com/haber/19561549/
http://www.beyazgundem.com/ekonomi/zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklanacak-h219309.html
http://www.akithaber.com/-zeytinyagi-nin-oskarlari–2-nisan-da-aciklanacak_h5272835.html
http://www.haberspot.net/zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklanacak-970h.htm
http://www.haberalacati.com/ulusal-zeytinyagi-kalite-yarismasinda-degerlendirme-sureci-tamamlandi/573/
http://www.sondakika.com/haber/haber-zeytinyagi-nin-oskarlari-2-nisan-da-aciklanacak-8292575/
http://www.365haberler.com/zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklanacak-21745h.htm
http://www.egelihaber.com/ekonomi/zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklaniyor.html
http://www.bankahaber.com/zeytinyagi-nin-oskarlari-2-nisan-da-aciklanacak-8292575-haberi/
http://www.dokuzeylulgazetesi.com/mobilHaberDetay.aspx?id=30259
http://www.dokuzeylulgazetesi.com/haber/zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklaniyor-30259.html
http://beyazgazete.com/haber/2016/3/24/zeytinyagi-nin-oskarlari-2-nisan-da-aciklanacak-3187949.html
http://www.aydinhaber.com/zeytinyagi-nin-oskarlari-2-nisan-da-aciklanacak-8292575-haberi/
http://sondakikahabercin.com/Haber/Haber/Zeytinyağının-Oskarları-2-Nisanda-Açıklanacak/47379
ttp://www.cinavuz.com/Zeytinyagi’nin-oskarlari-2-Nisan’da-aciklanacak/ky573409/
http://www.sekizeylul.com/haber/zeytinyagi-yarismalarinda-degerlendirme-sureci-tamamlandi-4440.html
http://www.haberpress.net/zeytinyaginin-oskarlari-2-nisanda-aciklanacak-433246h.htm
http://www.haberekspres.com.tr/konusursa-cezasi-azalacak-makale,4475.html
http://www.edremithaber.com/9-sizma-naturel-zeytinyagi-yarismasi-burhaniyede-yapilacak.html

Terörü Lanetliyoruz

Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısı millet olarak bir kez daha yüreğimizi yaktı. Yaşanan terörü şiddetle ve nefretle lanetliyoruz.
Abidin Tatlı
Zeytindostu Derneği A.
Yönetim Kurulu Başkanı

Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliği

9. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması etkinliği altında 11 Mart 2016 Cuma günü saat 14.30 da Burhaniye Belediyesi İşbirliği ile Burhaniye Belediyesi Reha Yurdakul Salonunda  Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkanı Dr. Dilşen Oktay; O.N.A.O.O. Temsilcimiz Müge Nebioğlu, yurt dışından gelen tadımcılarımız  Aldo Mazzini, Fabrizio Vignolini, Ellen Wu, Henry John Madge, Emmanuel Salivaras katılımlarıyla tadım etkinliği ve “Zeytin, Zeytinyağı” hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecektir. Tüm zeytindostları davetlidir.
Abidin Tatlı
Zeytindostu Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Tüm dünya, ülkemiz ve üyelerimiz arasında görev yapan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutlarız.
Abidin Tatlı
Zeytindostu Derneği A.
Yönetim Kurulu Başkanı