Zeytinyağı Tadımı Eşliğinde Brunch

Zeytindostu Derneği ve Dalyan Küçük Ev Butik Otel​ işbirliği ile 8 Ağustos 2015 Cumartesi saat 9:30’da ‘Zeytinyağı Tadımı eşliğinde Brunch’ etkinliğimizi yapıyoruz. Muhteşem Dalyan Marina manzarasına karşı ve yemyeşil ağaçların altında açıkhavada yapacağımızı etkinlikte ilk olarak Zeytindostu Derneği Tadım Panel Başkanı Dr. Dilşen Oktay zeytinyağının nasıl tadımının yapıldığını anlatacak ve de bu yıl Zeytindostu’nun her yıl düzenlediği 8. Ulusal Kalite Yarışması’nda derece almış zeytinyağı örneklerinden bazıları tadılacak. Ardından Dalyan Küçük Ev Butik Otel’in bizler için hazırlayacağı harika serpme kahvaltı eşliğinde brunch yapacağız. Bu keyifli etkinliğe hepinizi bekliyoruz. Katılım için rezervasyon gerekmektedir.
Rezervasyon için: 0532 5400586 – 0533 6547306

Zeytindostu Derneği’nde İstifa

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Kantarcıoğlu görevinden istifa etti.
istifasını dernek yönetim kuruluna sunan Kantarcıoğlu, 2014 Nisan ayında gerçekleştirilen seçimli genel kurulda yönetimde yer almıştı. Kantarcıoğlu istifasına gerekçe olarak işlerinin yoğunluğunu gösterdi.
YERİNE SEKTÖRÜN TANIDIĞI BİR İSİM GELİYOR
Kantarcıoğlu’nun istifasının ardından boşalan yönetim kurulu üyeliği görevi için ise, sektörün yakından tanıdığı bir isim olan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkanı M. Kadri Gündeş’in ismi geçiyor.  Aynı zamanda Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği yönetim kurulu üyesi de olan Gündeş, özellikle “zeytinyağı kamu spotunun” bakanlık tarafından onaylanması sürecinde etkin rol almıştı.
Zeytindostu Derneği’nin gerçekleştirilecek ilk yönetim kurulu toplantısında dernekteki kan değişimi resmiyet kazanacak.
BU BİR BAYRAK YARIŞI
Kantarcıoğlu’nun istifası üzerine kısa bir değerlendirmede bulunan Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı, sivil toplum örgütlenmelerinin bir bayrak yarışı olduğunu vurgulayarak, “İsmail Bey’e görevde bulunduğu sürede sektöre olan katkısından ötürü teşekkür ediyoruz. Devraldığımız bu bayrağı bir sonraki yönetime başarıyla devretmenin gayretindeyiz. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Aramıza katılacak arkadaşımızla da bu bilinçle uyumlu bir biçimde çalışıyor olacağız” diye konuştu.
İKİNCİ İSTİFA
Bilindiği gibi Serdar Öçten Ünsal da dernek yönetim kurulu üyeliğinden önceki aylarda istifa etmiş, yerine Birsen Pehlivan kurul üyesi olmuştu.

Zeytincilik Sektöründe Son Gelişmeler

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Tuna, Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu üyesi aynı zamanda Kalite Yarışması Modaratörü Hüseyin Bozkurt ve Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Balıkesir Üniversitesi Edremit MYO Öğretim Görevlisi Mücahit Kıvrak Bereket Tvde her hafta yayımlanan İsmail Uğural’ın sunduğu Tarım ve Ekonomi programına katıldılar.
Yönetim kurulu üyelerimiz programa katılmadan önce TBMM’de Edremit Körfezinin tek temsilcisi olan Ali Aydınlıoğlu’nu makamında ziyaret ederek ülkemizdeki zeytinciliğin sorunlarını ve çözüm yollarını aktardılar. Meclisten yasa beklentilerini dile getiren yönetim kurulu üyeleri daha sonra programa katıldılar.
Programda Mücahit Kıvrak dünya ve Türkiye’nin zeytinciliğinin genel değerlendirmesini yaptı. Geçtiğimiz kış yaşanan ağır şartlardan sonra neler yapılması gerektiğini, yüksekokulun artık bir markasının ve fabrikasının olduğunu, dünyada yaşanan son gelişmeleri aktardı. Kalite yarışması modaratörü Hüseyin Bozkurt kalitenin önemini aktardıktan sonra canlı yayında zeytinyağı tadımını gösterdi. Kalitenin özellikle tüketici açısından sağlığına katkılarından bahseden Bozkurt kalite yarışmasına üreticileri davet etti.
Derneğimiz üyesi İbrahim Tuna 2014 -2015 yılı fiyatlarını ve üreticinin maliyetlerini anlattı. Bu sene fiyatların yükselmesi nedeniyle piyasalarda var olan panik havasının geçici olduğunu, üretim rakamlarının artması ile fiyatın oturacağını söyledi. Özellikle desteklemelerde dane zeytine destek verilmesi gerektiğini belirten Tuna tağşişin de önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

DSC01529

İYİ BAYRAMLAR

Değerli Zeytindostları,
Mübarek Ramazan Bayramını Birlik, Beraberlik ve Sevgiyle Geçirmenizi Diler,
Ülkemize, Milletimize Sağlık, Mutluluk ve Huzur Getirmesini Temenni Ederiz.
İyi Bayramlar.

Zeytindostu Derneği 
Yönetim Kurulu

 

Bayram Öncesi Tatilcilere Önemli Uyarı

SAĞLIĞINIZI VE PARANIZI RİSKE ATMAYIN ZEYTİNYAĞI ALIRKEN NELERE DİKKAT
EDİLMELİ
Zeytindostu Derneği, tatilcileri yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda ambalajlanan ve satışa sunulan zeytinyağlarına karşı uyardı.  “Bayramda sağlığınızdan ve paranızdan olmayın” diyen Dernek Başkanı Abidin Tatlı zeytinyağının hassas bir gıda olduğunu vurgulayarak, “Yol kenarlarından satın alınan yağlar ciddi sağlık riski taşıyor” dedi.
Ramazan Ayının sonuna gelinmesi ve yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle tatil için yola çıkan tatilcilerin sayısı, yaz mevsiminin de etkisiyle artış gösteriyor. Bayram tatili nedeniyle tatil beldelerine gelen vatandaşların özellikle zeytin, zeytinyağı gibi ürünleri yerinden ve ilk elden, seyahat güzergâhlarında bulunan yol kenarlarındaki satıcılardan alma hevesinde olduğunu vurgulayan Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı bu durumun ciddi sağlık riskleri taşıdığını vurguladı. Tatlı, “Bu oldukça sağlıksız ve hatta ciddi riskleri beraberinde getiren bir durumdur.  Yaz aylarında özellikle güneş altında satışa sunulan zeytinyağı için sızma kalitesinden bahsedemeyiz” diyerek tatilcileri uyardı.

ZEYTİNYAĞI ET VE SÜT GİBİ HASSAS BİR GIDA ÜRÜNÜDÜR
Herşeyden önce zeytinyağının bir gıda ürünü olduğunun unutulmaması gerektiğini dile getiren Tatlı, “Zeytinyağı hassasiyetle korunup, ambalajlanıp, 18 C’nin altında satışa sunulması gereken hassas bir gıdadır. Et ve süt gibi son tüketiciye ulaştırılana dek hassasiyetle izlenebilmelidir” dedi.

OLUMSUZ KOŞULLARDA HIZLA BOZULUR
Yol kenarlarından yapılan alışverişlerde vatandaşların sağlıklarını tehlikeye atmalarının yanı sıra para kaybına da uğrayabileceklerine işaret eden Tatlı şu uyarılarda bulundu;
“Zeytinyağının bir gıda olduğunu unutmamalıyız. Olumsuz depolama ve ambalaj koşulları hızlı bir şekilde zeytinyağını etkiler ve bozulmasına neden olur. “Genelde yaz aylarında tatil bölgelerinde; yol kenarlarında satışa sunulan markasız, plastik meşrubat şişelerinde satılan zeytinyağları; iyi, kaliteli, gerçek bir zeytinyağından beklenen özelliklerde olmadığı gibi ciddi sağlık riskini de beraberinde taşımaktadır.  Belirttiğimiz noktalarda, sıcak altında, sağlıksız ambalajlarda satılan zeytinyağları her türlü denetimden de uzak olduğu için tağşiş (daha ucuz bitkisel yağlarla karıştırılmış) riskini de taşımaktadır. Böylelikle kalitesiz ürüne ederinden fazla para ödeyerek cebinize, kalitesini bilmediğiniz kontrolsüz ürünü de alarak sağlığınıza zarar vermektesiniz.”

ZEYTİNYAĞI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
*Markalı ürünler tercih edilmeli,
*Cam şişe ve mümkünse koyu renk cam şişe tercih edilmeli
*Teneke ile zeytinyağı aldığınızda evinizde birer litrelik cam kavanozlara bölerek 18 derece civarında depolayınız (Buzdolabınızı bu amaç için kullanabilirsiniz. Yağınızın bir miktar donması normaldir.)
*Satın aldığınız yağları arabanızda uzun süre bekletmeyiniz.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29537239.asp
http://www.posta.com.tr/saglik/genelsaglik/HaberDetay/Gunesin-altinda-satilan-yaglara-dikkat-.htm?ArticleID=291147
http://www.ntv.com.tr/ekonomi/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi,kB5vD1JYUUO1z54jlZq7iw
http://www.milliyet.com.tr/bu-zeytinyaglari-tehlike-saciyor-pembenar-detay-genelsaglik-2087282/
http://www.yenisafak.com/hayat/onemli-zeytinyagi-uyarisi-2189104
http://m.yeniakit.com.tr/haber/onemli-zeytinyagi-uyarisi-81006.html
http://emedya.cumhuriyet.com.tr/foto/foto_galeri/321163/1/Tatilcilere_zeytinyagi_uyarisi.html
http://www.trtturk.com/haber/gunesin-altinda-satilan-yaglara-dikkat-140896.html
http://www.zaman.com.tr/aile-saglik_zeytinyagi-alirken-sagliginizi-riske-atmayin_2305247.html
http://www.aksam.com.tr/yasam/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi/haber-422491
http://www.meydangazetesi.com.tr/gundem/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-h10978.html
http://www.msn.com/tr-tr/haber/other/güneşin-altında-satılan-yağlara-dikkat/ar-AAcUBxi
http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/onemli-zeytinyagi-uyarisi/102275
http://www.dha.com.tr/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi_978560.html
http://www.cihan.com.tr/tr/zeytinyagi-alirken-sagliginizi-riske-atmayin-1816707.htm
http://www.gazetevatan.com/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-812311-saglik/
http://www.sondakika.com/haber/haber-zeytindostu-dernegi-nden-tatilcilere-onemli-7504248/
http://www.haberler.com/zeytindostu-dernegi-nden-tatilcilere-onemli-7504248-haberi/
http://www.internethaber.com/haber/Zeytindostu%20Derneği%20Başkanı%20Abidin%20Tatlı
http://www.memurlar.net/haber/525995/
http://www.egehaber.com/izmir/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-h48969.html
http://beyazgazete.com/haber/2015/7/13/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-2780881.html
http://haberciniz.biz/zeytinyagi-alirken-sagliginizi-riske-atmayin-3593024h.htm
http://www.gozlemgazetesi.com/haberyazdir/144092/p-classbaslik-titletuketiciye-zeytinyagi-uyarisituketiciye-zeytinyagi-uyarisip.html
http://www.gazianteppusula.com/haber/Tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-haberi-3598.html
http://www.cayyolugazetesi.com/haber/76422/tatile-gideceklere-zeytinyagi-uyarisi.html
http://gidatarim.com/gida/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi/82198.html
http://www.6n1k.com.tr/haber/38393/zeytindostu-dernegi-nden-tatilcilere-onemli-uyari/
http://www.songundem.com/haber/15801477/
http://www.bursadabugun.com/haber/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-564485.html
http://www.palo.com.tr/a/güneşin-altında-satılan-yağlara-dikkat-329274
http://www.piramithaber.com/haberleri/zeytindostu+derneği+başkanı+abidin+tatlı
http://www.izmirport.com.tr/tag/zeytindostu-dernegi
http://www.bursahakimiyet.com.tr/haber/guncel/cok-onemli-zeytinyagi-uyarisi-87980.html
http://www.haber53.com/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi_d104825.html
http://www.egeninsesi.com/198169-tatile_gidecekler_dikkat
http://www.pusulahaber.com.tr/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-287990h.htm
http://www.aktifmedya.com/saglik/onemli-zeytinyagi-uyarisi-h606041.html
http://www.yenialanya.com/m/ekonomi/onemli-zeytinyagi-uyarisi-h127920.html
http://www.tarimpusulasi.com/gundem/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi/6185/
http://www.xn--bandrmalyz-0ubeb.com/haber/tatile-gidecekler-dikkat/39904/
http://haberrating.net/haber/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-309006h.htm
http://tbgazete.com/haber/54020/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi#.VaQWo_FciwA
http://www.haberonline.com.tr/13-07-2015/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi.html
http://anadolumedya.com/2015/07/bu-zeytinyaglari-tehlike-saciyor/
http://medyalog.com/haber-988609-tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi
http://www.haberdenizli.com/saglik/onemli-zeytinyagi-uyarisi-h16181.html
http://www.bursa.com/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-saglik-n189419.html
http://www.haberartiturk.com/tatilcilere-zentinyagi-uyarisi-1492g.htm
http://www.haberfedai.com/haber/26851/onemli-zeytinyagi-duyurusu
http://www.guncelhaberler.net/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi
http://www.haberler01.com/haber/onemli-zeytinyagi-uyarisi-5938.html
http://www.trendhaber.tv/genel/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-h28998.html
http://uskudargercegi.com/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-16253201.html
http://dizipan.com/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi/
http://saglik-haberleri.net/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi/
http://aydinhaber.tk/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi/
http://eduturkey.net/genel/tatilcilere-zeytinyagi-uyarisi-h10288.html
http://www.akadhaber.com/zeytindostu-dernegi-nden-tatilcilere-onemli-uyari/1401/
http://www.engelsiztv.net/haber/3854/zeytindostu-dernegi-nden-tatilcilere-onemli-uyari-sagliginizi-ve-paranizi-riske-atmayin-zeytinyagi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli/
http://www.haberlersondakika.gen.tr/506338-zeytindostu-dernegi-nden-tatilcilere-onemli-uyari
http://www.dunya.com/ekonomi/ekonomi-diger/zeytinyagi-alacaklara-onemli-uyari-268483h.htm
http://www.bugun.com.tr/son-dakika/zeytinyagi-alirken-sagliginizi–haberi/1736548